fredag 8 april 2011

Fotorunda

Vilken geometrisk form är vanligast på skolgården? För att ta reda på det så delade vi in klassen i fyra grupper och varje grupp fick ansvara att leta efter "sin" form. Grupperna turades om att gå med en vuxen runt på skolgården och fotografera formerna, övriga barn lekte på innergården. När alla var klara ville barnen inte gå in så vi åt vår frukt ute och fortsatte sen att leka på innergården tills det var dags för lunch.
Tll lunch var det kycklingfilé och pasta med salsa - populär mat!
Efter lunchen gick vi igenom resultatet från vår fotorunda. Vi satt upp alla fotografier i staplar och pratade sen om vilken form som var vanligast på skolgården. Triangel och kvadrat hade barnen hittat 24 st av, cirkel 23 st och kvadrat 15 st. Nu är det dags att leta former hemma, barnen har fåt en läxa idag som ska vara klar senast fredag nästa vecka.
Snart är det dags för barnen att gå till Blackebergsparken. Tyvärr så är det riktigt Aprilväder ute - på fm sken solen så skönt men alldeles nyss så regnade det.

Onsdagen den 28 april kl. 15-17 kommer vi att ha vernissage på F-2 och då kommer vi att visa allt från temat Rymden. VÄLKOMNA!

KVADRAT
REKTANGEL

CIRKEL



TRIANGEL


Trevlig Helg

önskar
Maud, Jenny, Peter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar