onsdag 5 oktober 2011

Full rulle!

Idag får ni nog hem trötta barn. Mycket intensiv dag!
På samlingen gick vi igenom läxan om namnen och barnen fick berätta om varför de fått sitt namn. Vi pratade också om vad barnens namn betyder och de fick rita sitt namns betydelse. Resultatet sitter i barnens svarta pärmar.
Efter frukten tågade vi iväg till idrotten. Idag jobbade vi på fem olika stationer - balansgång, rockring, kasta boll, sidohopp över bänk och spring på tjock matta. Självklart startade vi med uppvärmining och idag var det Sven som höll i den.
Innan lunch repeterade vi lite om långa/korta ord och vi jobbade med meningar. Jag sa en mening men barnen fick hjälpa till att avsluta den. Några barn provade att göra en mening som något annat barn avslutade.
Efter lunchrasten var det dags för trygghetsdagen. Vi fick besök av 4B och 7D. Barnen delades upp i små grupper och uppgiften var att bygga en bro med 25 sugrör och en rulle tejp. Bron skulle vara så lång att den kunde ligga mellan två stolar med ett avstånd på 40cm. När alla var klara testade vi vilken bärighet broarna hade med att lägga på skrivböcker. Resultaten varierade mellan 3- 33 böcker. Vi avslutade dagen med att äta mellanmål tillsammans. Kort från trygghetsdagen finns i fotoramen.
Hälsningar
Maud, Jenny, Peter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar