onsdag 21 mars 2012

Jobba mot målen

Dagen startade med StorRöris i ljushallen. Precis som vanligt så kämpade våra barn på bra! Tillbaka i klassrummet hade vi fruktstund och under tiden så pratade vi om trygghetsdagen imorgon.
På arbetspasset jobbade vi med iPadarna och appar som inriktar sig mot de målet de skrivit för terminen dvs om man har att lära sig klockan som mål för terminen så jobbade man med appar som handlar om klockan. Det finns inte appar som passar till alla mål så några barn jobbade med appar som tränar deras läs- och skrivutveckling. Barnet har ett papper i sin pärm som visar vilka appar just han/hon jobbade med.
Under fm har vi haft besök av socialdemokratiska riksdagspolitiker som bla gått runt och besökt klasser. Barnen var mycket intresserade av att politikerna skulle komma och undrade bla hur de skulle se ut. Hade de krona på huvudet? Hade de röda kläder? De var på besök i vårt klassrum när vi jobbade med iPadarna så de pratade inte direkt med barnen utan tittade mest runt vad barnen gjorde. De hade inte krona eller röda kläder utan såg ut som en vanlig människa!












Efter lunch har vi ritat vårteckningar med "kladdkritor" som vi sedan målat över med blå vattenfärg. Kommer snart upp i korridoren - måste bara torka först!
Trygghetsdag imorgon på fm!
Ha en bra dag i det fina vårvädret!
/Maud

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar