fredag 31 maj 2013

Veckobrev!

Hej på er!

Det börjar närma sig sommarlov och det märks på barnen. De är lite spralligare än vanligt. Pratglada, lekfulla och lite rastlösa. Det är härligt att se dem!
De har arbetat klart i sina arbetsböcker och vi har under veckan gjort lite av varje. Korsord, alfabetet, former, hälften, dela lika och hitta föremålet. De har även fått arbeta med sin portfolio då de gjort ytterligare en sk. inträdesbiljett. De väljer ett arbete och något skapande som de är mest nöjd med från året i F-klass. 
I onsdags var det teater på skolgården och vi hade alltså ingen idrott. Nästa vecka har vi vår sista idrottslektion för läsåret och ska då vara ute. På utedagen gick vi till Björklunds hage och lekte. Idag, fredag har vi arbetat med olika matteuppgifter och därefter haft storröris med hela F-2. Den skulle ha varit utomhus men då man inte fick igång ljudanläggningen så blev det i ljushallen. Efteråt fick barnen leka ute i det vackra vädret.
Just nu läser vi om Tam Tiggarpojken på sagostunden. Den är mycket uppskattad och jag vet att några har den hemma. Idag läste vi ut den andra delen och ska börja på den tredje på måndag. Vi får se hur många vi hinner läsa innan skolavslutningen men jag kommer att visa de barn som vill och skriva ner så att ni tillsammans med dem kan låna fortsättningen och ev läsa i sommar.

Samtalen pågår fortfarande och ska vara klara innan torsdag nästa vecka.

De fick en läxa med sig hem idag som faktiskt är till er föräldrar. Det är ett brev från ert barn som ni ska svara på och sätta in i en plastficka som finns i ert barns portfolio, den blåa pärmen, bakom flik 17. Den vill vi att ni lämnar senast onsdag 5/6 och då vill vi också att barnen har med sig en papperspåse märkt med namn till skolan. Vi har nämligen tänkt att göra fint i lådor och städa i klassrum och byggrum då. Barnen behöver kunna ta med sig sina sparade teckningar mm. hem.

På tisdag 4/6 är det APT-möte och vi stänger som vanligt 15.45.

Vi hoppas på en solig och skön helg!
Hälsningar
Salina Jennifer och Peter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar