fredag 5 december 2014

Vecka 49


Hej!

Den här veckan har vintermånaden december satt sin prägel på arbetet i klassen. Inte så mycket vädret ännu, som lyssnandet av radions julkalender, tändande av ljuslyktor och diverse julpynt i klassrummet.

Det har varit en mysig vecka på fritids. Vi har dekorerat i fönstren i klassrummen, lekt på skolgården och avslutat veckan med leksaksdag och pepparkaksbak. Tyvärr var det många som missat informationen om leksaksdagen - därför har vi en leksaksdag även nu på måndag. Vi hoppas att barnen som glömt leksak denna vecka finner tröst i att det finns en ny chans att ta med leksak redan på måndag.

Nästa vecka ska vi göra i ordning inför Lucia, baka pepparkakor och göra julfint på avdelningen. På onsdagen ska vi göra ett nytt försök att gå till Blackebergsparken, vi är tillbaka ca 15:30.

 

 

 



I tisdags hade skolan återigen en Trygghetsdag. Precis som tidigare i höstas fick barnen i klass 1 sammarbeta med klass 5. De tillverkade dekorerade händer av papper, glitter, stjärnor och färggranna pennor. Dessa händer kommer sättas upp i ljushallen i formen av en gran och därigenom symbolisera vänskap.
Veckans bokstav var T/t och eleverna fick känna doften av timjan och smaka på tacoskal.
 

 


Eftersom det är fokus på läsning under årets sista veckor, så har vi intensifierat arbetet i hur man blir en stjärnläsare.
Vi har även infört en extra tid för tyst läsning i på schemat. Tyvärr saknar en del av barnen böcker att läsa under denna tid. De kan därför ta tillfället i akt och ta med en bok hemifrån efter helgen.

På NTA fortsatte barnen att förutse, väga och jämföra föremål. I det här fallet torkade livsmedel.
 
 
 
Med början nästa vecka kommer årskurs 1 att besöka Julkrubban i Ängby Kyrka. Varsin halvklass från respektive klass kommer inhämta julefrid under två onsdagar. Det blir en del i vårt SO/religionsarbete kring högtider, tro.
 
Hemuppgifter till nästa vecka är kapitel 10 i ”Den magiska kulan" (läs- och skrivläxa) samt matteläxbokens kapitel 8
På fredag 12/12 firar vi lucia på skolan med början klockan 8.45 i ljushallen. Barnen kommer ombytta till skolan klockan 8.30 och samlas först i klassrummet. Väl mött!
 
Trevlig helg!
Johanna, Håkan, Jennifer, Emmy, Simon och Lina
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar