fredag 16 oktober 2015

Vecka 42

Hej,

Den här veckan har vi jobbat på med geometrin med tredimensionella figurer, skillnad mellan linje och strecka. Barnen har även fått göra geometriraketer.


I svenska har vi arbetat med att skriva texter. Dels dagbokstext och text i brevform. Det är ett stort intresse för skrivandet nu i klassen och många har börjat att skriva på egna böcker. Det är mycket kul att se.

 Stort tack till alla er som har varit på samtal under veckorna som varit. Jag ser fram emot samtalen som är nästa vecka.
Barnen har arbetat mycket för att förbereda sig inför samtalen. Det har varit en mycket rolig och givande process. Vilka fantastiska barn vi har i klass 2a

                                        I vårt jordtema har vi denna vecka undersökt hur lera, sand och humus reagerar när det blandas med vatten. Barnen har gjort blandningar i rör och skakat dem.




Vi arbetar med ett material som heter Nosa på nätet. Där får barnen lära sig lite om bland annat källkritik.



.


                               
På fritids har barnen i sitt skapande bland annat fortsatt att arbeta med symmetri och gjort vackra höstbilder.




Nästa vecka kommer vi att ha trygghetsdag på torsdagen. Vi kommer att arbeta kring sången We are the world och prata kring hur det ser ut i världen idag. På fredagen kommer vi att arbeta vidare kring FN dagen.


Hoppas att alla får en fin helg,

Erik, Marie och Magdalena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar