måndag 17 oktober 2016

3A vecka 42

Södra Ängby skola 17 oktober 2016

Hej!

Jag vill börja med att tacka för ert samarbete i fredags då vi var tvungna att starta 8. ALLA kom i tid! Helt fantastiskt med så kort varsel. Vi hade en trevlig dag i simhallen. Alla kämpade så bra och var trötta efteråt men som tur fick vi pannkaka till lunch och sista lektionen såg vi på en stenåldersfilm och Lilla aktuellt.
  • Det går med en hejdundrande fart i nya mattekapitlet. Vi tränar lite mer multiplikation så är vi snart redo för prov 2. Vi ska spela lite mattespel också så det inte bara blir boken hela tiden. Det kan lätt bli så när den är så tjock.
  • Den här veckan börjar vi med att reflektera över texter i en "läslogg". Vi börjar med den övningen till högläsningsboken för att senare kunna göra läsloggar till sin egen läsning. Naturligtvis ska man inte alltid skriva så fort man läst något. Det skulle kunna ta död på läsglädjen, att bara få njuta av en bok.
  • I NO blir det den här veckan lite uppfinningar och naturstudier.
  • I SO fortsätter vi med historia. Vi har ett häfte som vi ska fortsätta att arbeta med.
Under veckan kan det vara så att vissa lektioner är lite enklare/annorlunda planerade då vi hjälps åt att täcka upp för varandra under utvecklingssamtalen.

På torsdag nästa vecka är det internationella nalledagen. Då får alla ta med sig ett gosedjur och så kommer vi att göra lite skolarbete med dem.

Läxa till onsdag:
- Läs kapitel 8 i läseboken flera gånger.
- Uppgift till texten att skriva i läxboken.
- Multiplikation i läxboken.

Ha en trevlig vecka!
Mvh Nina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar