måndag 13 februari 2017

3A vecka 7

Hej!                                                                                                           Södra Ängby skola 170213

Nu är många trötta och förkylda. Vinterperioden visar sin påverkan. Det blir bra med lite sportlov snart och gärna lite mer av den härliga solen som nu äntligen tittar fram.

Nu har vi gjort några gamla nationella prov i matte. Ett klassiskt fel har vi noggrant gått igenom idag och kommer att upprepa, likhetstecknets betydelse. Vi liknar likhetstecknet vid en gammal våg där det ska väga lika mycket på båda sidor. Ibland är det uträkningar på båda sidor som är förvirrande för barn som ofta tänker att det är ett tal = och sen ett svar.

För övrigt jobbar vi på som vanligt. Vi uppmärksammar alla hjärtans dag med lite pyssel idag och andra trevligheter imorgon.

Vi fortsätter med asagudarna i SO och natur i NO (Näringskedja och symbios).

På onsdag är det sista veckan med den här periodens eleven val. Vi har haft grupper med historia, nyheter, engelska, natur och skapande. Nästa vecka får barnen välja nya grupper till perioden mellan sport- och påsklov. Vi ska fråga om barnen har fler idéer på vilka grupper man skulle kunna ha. Det är ju ändå deras val.

Ha en trevlig vecka!

Mvh Nina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar