fredag 3 september 2010

Trafikkalender

På barnens hyllor/väskor ligger det nu en trafikkalender. I den finns det uppgifter varje månad som ibland ska göras i skolan och ibland hemma. I september månad skulle alla barn i klassen rita en teckning som handlade om något besvärligt/farligt som har hänt/kan hända på skolvägen eller någon annan situation som det upplevt läskig i trafiken. Efter samlingen så ritade alla barn sina trafikteckningar och det var mycket olycker där barn blev påkörda av bilar. Alla klasser som skickar in teckningar kommer att få reflexer till barnen.
Nu är nästan alla barn klara med sina mål för vårterminen och det finns insatt i deras portfoliopärmar. Fråga era barn om de vill visa er vad de har för mål.
Nästa vecka kommer vi att starta med vår utedag. Utedagen kommer att vara på onsdagar då vi kommer att vara ute mellan 9-11. Barnen ska ha med sig sittunderlag, frukt/grönsak/smörgås och ev dryck i ryggsäck. Jag fick frågan från barnen idag om man fick ta med bulle och det är ok men tänk på att vi äter lunch som vanligt i skolan.
På torsdag nästa vecka kommer det att vara en trygghetsdag på Södra Ängby skola. Vi kommer att jobba i smågrupper med klasser med äldre elever och hålla på till 14.00 så vi vill gärna att alla barn är kvar till dess om möjlighet finns.
Trevlig Helg!
Maud, Peter, Jenny

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar