fredag 6 september 2013

Inför vecka 37

Hej!

Denna vecka blev kort för mig, fröken Lollo, som varit sjuk hemma onsdag till fredag. Det var svårt att få tag på vikarie redan på onsdagen men torsdag och fredag har det funnits vikarie. När läraren är sjuk är det en av fritidspedagogerna som tar över den skolförberedande undervisningen och vikarien får då ta över fritidspedagogens ansvar.

Jag har precis varit i kontakt med Marie som säger att barnen har varit jättefina dessa dagar. De har t ex haft storsamling tillsammans med FB om hur vi ska få lugn och ro i matsalen. De har också delat upp mellis-tiderna så att en klass i taget äter mellis för lugnets skull. Eftersom det varit så fint väder har de också passat på att vara ute en hel del.

Dagligen jobbar klassen med att forma egna trivselregler i vår klass. T ex att "alla får vara med" och att "vi hjälper varandra". Detta ska barnen under nästa vecka få skriva under i form av sitt tumavtryck. I början kan det vara svårt att veta hur långt man kan gå i en lek med olika barn och därför har orden "Stop", "sluta", "lägg av" diskuterats som en strategi att först själv försöka säga ifrån 3 ggr med dessa ord (och en stop-hand) och om det inte fungerar säger man till en fröken.

Under arbetspasset idag berättade Marie en saga utan slut för barnen. De fick därefter rita ett slut eller något från sagan som ni ser på bilden här bredvid. Ni föräldrar får gärna titta på bilderna och låta barnen berätta sagan hemma.

Nästa vecka kommer vi att gå till idrottssalen. Barnen behöver inga idrottskläder eller handduk denna gång. Vi går dit för att se hur det ser ut och leker en gruppstärkande lek, eller två.

Marie och Simon sparade arbetet med sommarminnet så att jag också fick vara med och höra barnen berätta. Det ska vi försöka hinna med i slutet av veckan.

På onsdag har vi föräldrarmöte 18.30-20. Vi börjar med att ses i ljushallen, sedan går vi till vår avdelning.

Trevlig helg önskar Louise (Marie och Simon också förstås!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar