måndag 30 september 2013

Vecka 40

Hej!

Vi har haft en jättebra förmiddag i Kokosparken idag. Vi har letat efter ekträd och hittat saker på marken som tillhör trädet. Förra veckan tittade vi på lönnträd och undersökte lönn-näsorna. Vi kan nu även kalla dem lönnhakor eller lönnörhängen ;)

En stor händelse förra veckan var när musikgruppen RAA kom på besök till just våra förskoleklasser och hade föreställning för oss. De ska komma till oss 3 gånger till varav den sista gången är tänkt att även ni föräldrar ska få vara med. RAA har en skiva som heter X, Y, Zebra och därifrån ska vi lära oss lite sånger som handlar om t ex djur, bokstäver och siffror. Här kan ni se vilka de är: http://www.youtube.com/watch?v=i7XRGQBRb7g

I veckan börjar vi med vår första bokstav och det blir helt enkelt den första i alfabetet. Vi tränar också på Alfabetssången som Mora Träsk sjunger.

Förra veckan fick barnen arbeta i sin mattebok. Bland annat fick de rita sin familj och i storleksordning. Idag arbetade vi med begrepp som över, under, bredvid, på och ovanför.

Vi kommer också att fortsätta träna rim under våra Bornholmsövningar.

Som ni säkert har märkt arbetar Elin hos oss på eftermiddagarna mellan 13-17. Det ska hon göra i 2 veckor till än så länge. Om någon i personalen är sjuk är det först och främst Elin vi ringer till för att hon ska börja redan på morgonen.

På onsdag har vi idrott och barnen behöver fortfarande inte ha med sig idrottskläder eller handduk.

Trevlig vecka!

Hälsningar Lollo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar