fredag 25 oktober 2013

Önskar er alla ett skönt höstlov!

Hej!

Vilken härlig vecka vi har haft! Vi har gjort mycket och haft det bra tillsammans. Jag är så glad över att vara era barns fröken!

Under FN-dagen hade vi viktiga diskussioner om fred i världen och vad FN gör. Vi har tittat på en film om Barnkonventionen från ”Evas superkoll”. Barnen har skrivit fredshälsningar och ritat fina fredssymboler. Vissa har skrivit på engelska för tänk om ballongen med hälsningen kommer så långt som till ett annat land! Barnen lärde sig två sånger som vi sjöng på skolgården till sammans hela F-3. Uppsläppet av ballongerna var spännande. Det hade varit bra om vi vuxna hade haft fler armar att hålla ballongerna i bara… Huvudsaken är att vi gjorde något gemensamt och tänkvärt.

I veckan har vi haft klassråd och två barn har varit representanter till barnrådet (F-3). Det var första gången och vi hade fått i uppgift just denna gång att vi skulle prata om regler vi har utanför klassrummet (fritids, skolgården). Gissa vilka som hade mest koll på det ;)

När vi kommer tillbaka från höstlovet kommer vi gå vidare till nästa avsnitt i Bornholmsmodellen. Det blir dags att prata om vad en mening är och vad ett ord är. Hur många ord finns det i denna mening? ”Jag har en katt” t ex. Är detta en mening: ”Jag har”?

Jag blev väldigt överraskad med en trevlig och god present idag! TACK snälla föräldrar och barn, det blir smaskens! Marie, Simon och Elin blev också mycket glada.

Kontaktuppgifterna ni skrev ner på den gemensamma länken har jag nu satt upp i klasseummet på väggen till vänster vid dörren.

Hoppas ni alla får en fin höstvecka och sen ses vi om en vecka!

Glada hälsningar från fröken Louise

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar