fredag 29 november 2013

Inför vecka 49

Hej!

Efter en ganska intensiv vecka avslutade vi med en mysig fredag. Vi har gjort julkort till vår egen adventskalender. Det ska bli spännande att se vems julkort man kommer att få! Vi har också börjat träna luciasånger och några har börjat göra julpynt. Vi har börjat och nästan läst klart en  kapitelbok om julen som handlar om "Tora-lora-lej - världens bästa tjej"- Önskelistan. Det har varit spännande att följa Tora med hennes känslor och vad hon gör för "fel" och varför.

Vi har också tittat på den första filmen i "Vara vänner"-serien. Det är en serie med filmer som tar upp olika sorters retsamhet som kan hända i en klass. Den här gången handlade det om en pojke som ville vara prinsessa och all retade honom för att han ville vara något "tjejjigt". Filmen slutar på ett dåligt sätt. Vi stannar upp och diskuterar vad som hände och hur det kunde bli så fel. Sedan får vi se hur de diskuterar på filmen och hur de gör om filmen så att det blir bra.

På Lucia får barnen välja vad de vill vara. De får välja mellan: Lucia, tärna, stjärngosse, pepparkaka och tomte. Efter luciatåget ses vi på F-klassens avdelning för att fika tillsammans.

På måndag nästa vecka kommer vi att träffa våra faddrar i årskurs 2B. De kommer att vara ute i "Dungen" tillsammans och leta efter något speciellt :)

På tisdag kommer det att vara trygghetsdag med årskurs 7 (de elever som vi går förbi när vi går till matsalen). D


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar