fredag 22 augusti 2014

Inför vecka 35

Hej!

Nu är vi igång! Igår hade vi samarbetsövningar tillsammans med 1B på stora fotbollsplanen. Vi har pratat i mindre grupp om vårt sommarminne. Idag har vi diskuterat hur vi vill ha det tillsammans. Vi har tittat på våra trivselregler från förra året och ska nu komplettera dem lite. Barnen har haft matematik och på sagostunden var de spågummor som gissade vad som kommer att hända. Pedagog Simon var på plats idag :)

Nästa vecka kommer barnen att få arbeta med sitt sommarminne på matematiken och svenskan. Vi kommer att arbeta med sorteringsövningar och begrepp. Vi ska gå till biblioteket och få en introduktion över hur det går till där. Vårt nya NTA-tema heter "Balansera och väga" och detta startar vi med. Planen är att barnen ska få arbeta med första uppslaget i matteboken. Vi kommer också ha hjärtevänsstund och utematte.

VIKTIGT för oss i klass 1A: Idrotten börjar nu på torsdag 8.15. Klockan 8.00 går fritidspersonalen med de barn som är på öppningsfritids till idrottssalen, den heter A-salen. De barn som kommer efter 8.00 ska alltså gå direkt till idrotten. Detta gäller alla torsdagar framöver. Information från idrottsläraren fick ni i mappen på uppropsdagen.

Jag vill ha tillbaka barnens plastmappar snarast så jag kan förbereda dem med läxor och ny information.
Jag hoppas att vi får med fritidsinformationen till nästa veckas blogg.



Trevlig helg!
/ fröken Lollo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar