fredag 5 september 2014

Inför vecka 37

Hej!

Den här veckan på fritids så har vi haft kompistema. Alla barn har fått tillfälle att göra kompisarmband med Lina, den aktiviteten har de fortsatt med senare på eftermiddagarna när de väl har lärt sig tekniken. Några av barnen har valt att ge bort sina armband till en kompis, andra har behållit sina själva eller gett dom till ett syskon.

I onsdags hade vi en solig eftermiddag i Blackebergsparken, vi tog med mellis och eftersom det var så fint väder när vi kom tillbaka till skolan igen så valde vi och barnen att fortsätta vara ute, på skolgården.
Idag har vi haft kullekar och mellis på ängen vid dungen. Kändes som en härlig avslutning på vår kompisvecka. Vi körde både varmkorvskull och kompiskull, låt gärna barnen berätta hemma om hur man gjorde i de olika lekarna.



Nästa vecka så kör vi igång med ett nytt tema; geologi! Nästa lördag är det nämligen geologins dag så vi passar på att väva in lite geologi här på skolan.


Under skoltiden har barnen har arbetat med siffrorna 1 och 2. Påminn gärna hemma att barnen ska forma både siffror och bokstäver uppifrån och ner. Ett av målen som barnen ska uppnå i åk 3 är just att ha en bra handstil. Det underlättar för eleverna om de skriver "rätt" från början, det blir både snyggare och kommer gå fortare att skriva.


Det roligaste för fröken har nog varit att låta barnen skriva så mycket de kan till en bild. WOW vad mycket jag har att läsa! Nu vet jag vad barnen kan och vad de behöver träna på var för sig.


När vi utvärderade veckan idag var det många som uppskattade att speciallärare Anna-Lena tog med sina papegojor till skolan (utomhus). Vi fick lära oss ett och annat, ställa frågor och även klappa den ena kakaduan (en tv-kändis är han också).




Idag var det barnyogans dag och barnen fick ha yoga tillsammans med Johanna. Mycket uppskattat av eleverna.



Jag älskar att läsa böcker för eleverna och just nu läser vi "Iris Karlssons värsta sommar". Barnen är som galna i den!


Onsdag 17/9 ska vi träffa brandkåren på Grimsta IP, det blir spännande.


Vi ses på föräldramötet på tisdag!


Hälsningar Lollo, Lina, Linda







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar