fredag 17 oktober 2014

Hälsning från Håkan vecka 42



Hej, hösten har nu tagit ett stadigt grepp om Södra Ängby Skola, elever, lärare och dess omgivning. Trots detta har klassen hållit humöret uppe och fått mig (Håkan) som ny klasslärare.

Denna vecka har den röda gruppen fått besöka Bolibompa-studion och det till stor glädje. På matematiken har räknandet fortsatt och barnen har bland annat fördjupat sin kunskap i dubbelt/hälften. På NO har eleverna själva fått välja föremål, förutsett deras vikt och sedan vägt och utvärderat resultaten i sann forskaranda.
I ämnet SO tittade vi på Mojjes trafikskola, som handlade om cykelsäkerhet, och pratade om hur en säker cykelfärd ser ut.
På svenskalektionerna har det handlat mycket om den nya bokstaven (S) samt om arbetet med ”Den magiska kulan”. De har verkligen kommit långt med läsandet och tar sig an nya texter med glöd och iver. Det fanns därför ett stort intresse att låna nya böcker på biblioteket under onsdagen.

Idag fredag hade skolan en ”Trygghetsdag” där klassen arbetade tillsammans med en årskurs 5. De pratade om trivsel i skolan och fick lära sig lite om vad diskriminering kan handla om. Dessutom repeterade eleverna in pjäser i grupper inom detta tema som de sedan spelade upp och diskuterade.

 
 
Roligt att se att några uppmärksammade Suit up day i måndags och kom lite extra fina till skolan.

På fritids i onsdags var det regnigt och ruskigt och då var vi i Kokosparken! Vi märkte att vissa barn saknade regnkläder, så var noga med att uppdatera ytterkläderna i skolan. Det blev en trevlig eftermiddag med mellis och lekar.
Bullbakandet har fortsatt i högt tempo och snarat är vi redo för föräldrafikat på onsdag den 22/10 som inleds med ett litet sånguppträdande av barnen kl 15.30.
 

I torsdags hade 1A det sista tillfället med idrottslyftet och Parkour. Det var väldigt uppskattat av barnen som fick springa hinderbana och ”springa på väggen”. Nästa torsdag är det sista gången för 1B som även de ska få bli Parkour experter.
 
På fredag 24/10 är det leksaksdag, leksaken ska få plats i ryggsäcken och ”bo” där fram tills fritids börjar.




Ha en skön helg!
 

/Håkan, Lina och Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar