tisdag 28 oktober 2014

Vecka 43

Hej, årskurs 1 har under veckan jobbat på med allehanda aktiviteter. Bokstaven ”R” var i fokus och efter att ha smakat på Russin och Rosor arbetades det med övningar i boken och på den runda mattan.

Matematiken har handlat mycket om cirklar, kvadrater, rektanglar och trianglar, men det har även jobbats med mönster och tränats huvudräkning.

Läsningen i ”Den magiska kulan” utspelade sig denna vecka på en fotbollsplan. Barnen berättade också ingående om sina veckoläxor. De fick en ny veckoläxa till onsdagen den 5 november. På så sätt behöver de inte göra den under lovet. Vi vill dock att barnen läser minst en bok under lovet, så att de håller läsglädjen vid liv.

Under fredagen uppmärksammades FN-dagen genom att vi pratade om vad som är organisationens syfte och vad barnkonventionen är. Eleverna fick sedan tillverka en avbild av sig själva i papper, små vackra blommor och nationsflaggor.


Eftermiddagarna här på fritids bara flyger iväg och nu har snart halva terminen gått.
Fokus under den här veckan låg givetvis på bullbak och sångövning inför familjefikat som var i onsdags.
Alla på fritids är otroligt nöjda och glada för alla som kom hit och ville fika med oss och lyssna på vår sång.
Fritidspersonalen filmade uppträdandet och tänker lägga upp det här i bloggen framöver, men är det någon annan som fick en bra film så är man välkommen att maila den till någon i personalen.
Hoppas ni får ett trevligt höstlov. Här på fritids ska vi också ha ett mysigt höstlov med de barn som är här!


Hälsningar,

Håkan, Lina, Simon, Linda, Johanna och Jennifer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar