fredag 16 januari 2015

Vecka 3 (den andra skolveckan)


Hej!
Barnen har nu kommit rejält igång med skolarbetet efter förra veckans mjukstart.

En helt ny mattebok med nya utmaningar och tal, samt mastiga mattemysterier för modiga mattedetektiver. Nya bokstäver och kapitel i ”Den magiska kulan” och lärorik litteratur för läsfixare.

På NO studerade de alla våra vinterfåglar och skrev in vintermånader samt gjorde fyrverkerier i Årstidsboken. Vi såg också en film om vad djuren gör på vintern.

Barnen blev glada och upprymda när vi som veckoavslutning tittade på de fina sköldpaddsbilderna och läste texten på Linas blogg direkt från Costa Rica.


Hemuppgifter till nästa vecka är kapitel 12 i ”Den magiska kulan” samt ett blad med arbetsuppgifter rörande ”Stannfåglar”.

Den här veckan på fritids så har vi haft ateljétimmar där vi byggt lite fantasifågelholkar. Stannfåglar är något som vi jobbat med under skoldagen, barnen har också haft små gruppredovisningar där kompisarna fått gissa vilken fågel de berättat om. I vårt träd inne på fritids hittar ni barnens fåglar, låt gärna barnen visa sin egen fågel och berätta vilken art det är.

I onsdags hade vi mysdag, det blev en lugn och skön eftermiddag med högläsning och lek på fritids. Tack för att ni hjälpte barnen få med sig kuddar och mjuka kläder.

Nästa vecka är det 1as tur att få göra fågelholkar under ateljétimmarna.
Vi avslutar den här veckan med utelek, leksaksdag och lyxmellis med varma mackor och saft med sugrör på avdelningen.


Trevlig Helg önskar

Håkan, Lollo, Jennifer, Simon, Emmy och David

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar