fredag 23 januari 2015

Vecka 4

Vecka 4

Hej!
Den här veckan har barnen tagit sig an tiotalen. Det var lite av en utmaning att hålla rätt på dessa och samtidigt ha koll på de ”gamla” entalen.

I tisdags gick vi i klassen en vandring på Indianstigen. Uppgiften var att leta efter djurspår, lyssna på fågelljud och observera vinterns intrång på naturen. De största upplevelserna dokumenteras sedan i Årstidsböckerna.
Rådjur på spåret?

Läsgrupperna på torsdagar, då barnen sitter i grupp och läser förra veckans kapitel, fungerar allt bättre.

På svenskan gick vi igenom bokstaven Ä/ä och eleverna smakade på torkade äpplen i olika varianter. De sista barnen presenterade sin jullovsläsning och vi firade detta på fredagen med tårta, diplom och disco. 
Fest med tårta avslutade veckan


Hemuppgifter till nästa vecka är kapitel 13 i ”Den magiska kulan” och ett blad med matteuppgifter.


Den här veckan på fritids så har vi fortsatt göra fågelholkar, denna vecka var det 1a's tur. Några valde att ha lite fotbollstema på holkarna, det var nytt, både 1as och 1bs holkar står framme vid 1as hyllor. Barnen är supernöjda, låt de gärna visa sina holkar och berätta om hur de tänkt.
Vi har lekt ute i snön och åkt i backen vid dungen. Det finns stjärtlappar att låna, annars kan man ta med sig. Hjälm är ett måste.
Vi hade tipsrunda på kramens dag, resultatet redovisas på måndagens fritidssamling. Frågorna finns att läsa i hallen så att även föräldrar och syskon kan klura.
Nästa tisdag så ska vi ut i pulkabacken vid koängen, ta gärna med: hjälm, pulka alt. Stjärtlapp. Snowracer är inte tillåtet.
En vecka med mycket snö
En vecka med mycket rörelse


Trevlig Helg önskar

Håkan, Lollo, Jennifer, Simon, Emmy och David


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar