fredag 20 mars 2015

Vecka 12

Veckan började där den förra veckan slutade; med klurig matematik. I måndags fick nämligen barnen lösa problem med kuber. De kliade sina geniknölar och kom till fullbordade lösningar.

På NO startade vi ett "Trädprojekt" där vi under våren ska titta på några träd i omgivningen. På skolgården ser vi till en tvillingbjörk och vid indianstigen följer vi en hassels utveckling. Dessutom tillkommer en rönn under de kommande veckorna.
Hassel

Klassen smakade på fetaost och luktade på färsk samt torkad fänkål, då veckans bokstav var F/f.

Under torsdagen uppmärksammade vi "Rocka sockorna"; ett projekt där man tar fasta på likabehandling och förståelse för det annorlunda. Den 21 mars är Internationella World Down Syndrome Day, vilket också är ursprunget för idén med olika strumpor, men det behöver ju inte sluta där. På fredagen kom också många barn med udda par strumpor för att hylla och förgylla tanken bakom projektet "Rocka sockorna".
1A´s  ritade strumpbilder

Sin egen strumpa som avbild

1A visar upp sina rockade sockorna

På fritids den här veckan bakade barnen chokladbollar. Vi har verkligen tagit vara på det fina vårvädret och varit ute i solen så mycket det bara gått. Under fredag var det dags för månadens leksaksdag.
Bygge med magneter


Vi önskar er alla en trevlig helg!
Håkan, Emmy och Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar