fredag 6 mars 2015

Vecka 10



Hej!
Veckan efter sportlovet jobbade vi mycket med de geometriska formerna och skapade mönster och byggnader med både rektanglar, cirklar och trianglar.

Denna vecka jobbade vi också med bokstaven P/p och eleverna tog en närmare titt på persilja och fick smaka potatischips. De fick också skriva om ett speciellt ”ögonblick” under sportlovet. Det är verkligen glädjande att se hur duktiga eleverna blivit på att uttrycka sig skriftligt.

Barnen fick undersöka färgerna på ett antal länders flaggor och själva leta fram dessa i en Atlas kartbok. På fredagen pratade vi om klockan, som vi kommer att arbeta med mer grundligt nästa vecka.

På fritids denna vecka har vi invigt skolgårdens mer vårlika utseende, nu när snön är borta. Jennifer har haft en massagesaga i halvklass och fortsätter med detta nästa vecka. En uppskattad företeelse är ju leksaksdagen som vi åter hade på veckans sista skoldag.

På måndag nästa vecka börjar Emmy med en bakgrupp. Pingis och Ipad är ju stående aktiviteter, medan det är premiär för torsdagens ”geometriska pyssel” . Nästa vecka börjar Marie i Klass 1a, vilket blir ett roligt återseende för barnen.

Hemuppgifter är denna gång är kapitel 18 i ”Den magiska kulan” och kapitel 5 i matteläxboken.

Vi vill påpeka att flera elever och en pedagog drabbats av streptokocker och ber er därför vara extra uppmärksamma vid symtom som förkylning och halsont.

Vi önskar er ett trevligt veckoslut!
Håkan, Emmy och Roméo.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar