måndag 2 maj 2016

Fritidsinformation v 18

Hej alla föräldrar! Vi har kort vecka framför oss med strålande väder, så vi kommer spendera en stor del av fritidsverksamhetstiden utomhus.


Måndag 2/5
Vi är ute både innan och efter mellanmålet. Marie kommer ha massage med dom som vill. Mellan kl 15:00-16:00 spelas dom fem första matcherna i Södra Ängbys egna EM-turnering i fotboll i Kaninburen.

Tisdag 3/5
Jennifer och Marie har skapande. Efter mellanmålet tar vi vara på vädret och är ute.

Onsdag 4/5
Skapande med Jennifer och Marie. Efter mellanmålet drar omgång två i EM-turneringen igång mellan 15:00-16:00.

Här nedan följer mer allmän information om fotbollsturneringen:
Under hela maj månad kommer det spelas fotboll i ”kaninburen” mellan 15:00-16:00 på måndagar och onsdagar. Vi i personalen har delat in barnen (de barnen som är intresserade) i 10 olika europeiska länder med nästan 10 barn i varje lag. Det är mixlag både kille/tjej och åldersmässigt. Turneringen gäller för Förskoleklass, År.1, År.2 & År.3.

Vi kommer att lägga mycket fokus på ”fair play” och hur man är en schysst kompis både i laget och gentemot motståndarna.

Speltiden är 8 minuter per match.
De kommer vara 5 spelare på planen samtidigt från vardera lag (1 målvakt & 4 utespelare). Vi pedagoger kommer hjälpa till med byten och se till att alla de som har anmält sig ska få spela.

Att vinna är inte de viktigaste målet med aktiviteten utan det handlar mest om att ha roligt med varandra och göra något tillsammans hela F-3. Vi har pratat om detta med barnen här på skolan men ni får gärna även prata om detta hemma!


//Personalen på fritids

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar