måndag 30 maj 2016

Luft tar plats!

Vad tiden går fort när man har roligt, nästa vecka är det skolavslutning och eleverna slutar tvåan!!


Hoppas att den sista läxan för terminen går bra därhemma och att vi får se fina stjärnbilder på onsdag vid inlämningen. Nästa torsdag kommer barnen få med sig en sommarlovsläxa som ska vara inlämnad vid terminsstarten i höst.
Idag har vi gjort klart saker inför vår rymdmorgon på torsdag och börjat städa undan lite i lådorna. Vi har också skrivit våra kapitel i Den magiska dörren på dator. Tyvärr kommer vi inte att bli klara med romanerna så vi får helt enkelt fortsätta i höst, det är ju tråkigt att avsluta med något som barnen verkligen brinner för :)
I matematiken har vi pratat om meter, decimeter, centimeter och millimeter. Vi har använt oss av måttband och linjaler. Klurat på olika sträckor och pratat om olika saker som man kan mäta. På SO : n arbetat vi med kartor och världsdelar som vi kommer att fortsätta med på fredag. Och efter önskemål från eleverna så försöker vi få in klassråd varje vecka där vi diskuterar olika saker som kamratskap, etik och regler.
På NO: n har vi pratat om luft. Barnen har fått utforska att luft tar plats, att varm luft tar mer plats än kall luft och att luft består av något och att luft ger motstånd. Vi har även sett en film om gravitation, tyngdkraft och gjort ett uppdrag runt omkring det begreppet som vi kommer att visa upp för på torsdagsmorgon.
Nästa vecka är det röd dag på måndag, då vi firar Sveriges nationaldag så då är skola och fritids stängt. På tisdag, den 7 juni är det utflyktsdag då niorna har bal, vi återkommer med mer information i veckan.
Ha en fin vecka i det härliga vädret!

Bästa hälsningar från 2a

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar