måndag 19 september 2016

3A vecka 38

Hej!
  • Så var fotograferingen klar, tur att alla var friska :-) Missa inte informationen från fotografen som vi la i läxmappen. Där står hur ni ska göra om ni är intresserade av att köpa bilderna.
  • Trevligt att träffa så många föräldrar på mötet i torsdags. Protokoll kommer snart. Mot slutet av mötet pratade vi om ljudnivån och att klassen alltid varit lite pratiga. Vi kom överens om att jag skickar ett mail till er om jag tycker att just ditt barn varit "för pratigt" så har ni en chans att prata om det hemma också.
  • Vi började vårt arbete om forntiden i fredags med film om istiden, tidslinje och ett häfte med arbetsuppgifter. Allt vårt gammalt material i SO och NO bl.a. ligger i flyttlådor i källaren. Ingen har haft tid att ta hand om det. Jag tycker nog att undervisningen ändå blir bättre nu när vi får tänka till lite extra på vad vi vill förmedla till eleverna och inte bara luta sig mot ett läromedel (som dessutom ofta har några år på nacken).
  • I NO fortsätter vi med tekniklådan ett tag till. Här är en liten kort film som handlar om vad vi pysslar med: http://www.ntaskolutveckling.se/Om-NTA1/News1/2015/Februari/Utprovning-av-tva-nya-teman/ Den översta är från förskolan, den undre årskurs 1-3.
  • Påminn gärna era barn om att läxan ska vara klar på onsdag. Det var flera som glömde förra veckan. Vi vill gärna förbereda nästa läxa till torsdag så det blir så tydligt som möjligt vad uppgifterna är.
Läxa till onsdag:
- Läs kapitel 4 i läseboken flera gånger.
- Uppgift till texten att skriva i läxboken.
- Skrivuppgift om hösten som sitter inklistrad i läxboken.

Hoppas ni får en trevlig vecka!
Mvh Nina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar