fredag 2 september 2016

Fritidsinformation v 36

Hej allihopa. Ny vecka och nya aktiviteter inom demokrati väntas den här veckan ihop med Patrik den här gången. På måndag finns det dock tid för eleverna som inte hann klart med sin regelmosaik tillsammans med Jennifer att göra klart.
Vi har märkt att intresset för både YouTube och Pokémon Go har växt sig stort bland våra elever och vi har bestämt oss att ta vara på dessa intressen. Den här onsdagen har vi alltså tänkt ha aktiviteter runt dessa två ämnen på prov för att se hur det fungerar, vad kan ändras och ifall vi ska ha detta som aktivitet på fritids.

YouTube delen kommer yttra sig i att eleverna lämnar förslag i en YouTubelåda på fritids och tillsammans med en pedagog drar vi lappar ur lådan och tittar på klippen. Innan detta går vi igenom med barnen vad som är okej och passande att man visar varandra på YouTube.

Pokémon Go delen handlar om att eleverna tillsammans med en pedagog går ut på en promenad och fångar Pokémons. Eleverna får inte använda sina egna mobiler utan det blir med en pedagogs telefon.

Måndag 5/9
Patrik har aktiviteter utomhus med eleverna med fokus på begreppet demokrati. 14:30-15:30
Jennifer har skapande med eleverna som inte blev klara förra veckan med sin regelmosaik.

Tisdag 6/9
Vi lottar fredagskommitén i 3A och 3B.
Patrik fortsätter med ny grupp och har aktiviteter utomhus 14:30-15:30

Onsdag 7/9
Vi prövar två efterfrågade aktiviteter av eleverna: Pokémon Go-promenad och YouTubeLådan.

Torsdag 8/9
Roméo har möte med Fredagskommitén
Patrik har sista gruppen med aktiviteter utomhus.

Fredag 10/9
Fredagskommiténs aktivitet 13:20-14:20

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar