måndag 7 november 2016

3A vecka 45

Södra Ängby skola 7 november 2016

Hej!

Då var vi tillbaka med rivstart. Barnen var riktigt speedade och glada att träffa varandra. Första lektionen fick de tid att prata av sig ordentligt och 10 minuter extra rast. Trots det kom en förtvivlad bildlärare och sa att den lektionen inte varit särskilt bra. Mycket okoncentrerat och flera sprang omkring. Nästa lektion i klassrummet var utmärkt. Vi pratade om hur dagen varit och får nu vara riktigt fyrkantiga så ordningen kommer tillbaka.
Barnen pratar mycket om valet i USA nu. De har en massa åsikter och funderingar.
Äntligen känns det som om clown-hysterin gått över.

Denna vecka:

Vi ska önska nya böcker till biblioteket. Alla barn får en varsin bokkatalog att bläddra i och får sen ta hem den med läxan på torsdag.
Någon gång under veckan kommer vi att ha brandövning. 
Till nästa vecka ska vi göra grupper till elevens val. Vi blandar oss med 3B och barnen får välja ämnen (matematik, svenska, NO, dator och skapande). Man kommer att få prova flera grupper.
Klassen ska få göra en årlig trygghetsenkät. Vi gör den i halvklass.

Innan lovet gick vi och tittade på en fornlämning från bronsålder. Nära bussarna vid Islandstorget kan man hitta en sten med skålgropar.



Den 2 december åker vi till Historiska museet. Då önskar vi att alla tar egen matsäck med sig. Om ni behöver hjälp med det är det bara att höra av sig så pratar vi med köket.


Läxa till onsdag:
- Läs kapitel 10 i läseboken flera gånger.
- Uppgift till texten att skriva i läxboken.
- Engelskauppgift i läxboken

Se gärna till att ditt barn har inneskor på skolan. Golven är kalla nu och i matsal och slöjdsalar är det extra bra att ha skor på fötterna.

Trevlig vecka!
Mvh Nina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar