fredag 28 september 2012

Veckobrev!

Hej!

Vi började veckan med att alla fick berätta om sin helg. Lite eller mycket eller ingenting alls om man inte ville. Det slutade med att alla berättade vad de gjort.
Gruppen känns trygg och fin och de pratar gärna inför varandra.

I tisdags så hade alla barnen med sig sin läxa! De var ivriga att få berätta om sina gosedjur och det var väldigt spännande att höra. De arbetade sedan vidare kring dem i sina arbetsböcker.

Arbetet i böckerna fortsatte på onsdagen och sedan var det dag för idrott. Den gick jätte bra!
Den är utsatt på schemat 9.40-10.40 varje onsdag. Påminner igen om kläder, skor och handduk för att vara inomhus. Prata gärna med barnen om att de ska dusch efteråt.

Igår, torsdag, gick vi på vår sista adresspromenad. De fick massor av beröm igen för de skötte sig strålande. Som ni vet så är det många små vägar utan övergångsställlen och barnen måste verkligen lyssna på oss vuxna för att allt ska gå smidigt och bra när vi går korsar gatorna. De har fått en handkompis och nu kommer de ihåg var de ska stå i ledet.
Skolsköterskan kom och hälsade på och de fick göra några finmotoriska övningar med henne. Anlednigen till detta är att barnen tillsammans med er föräldrar ska få träffa skolsköterskan och skolläkaren framöver med start på tisdag. Ni får kallelse hem och ansvarar själva för att ert barn kommer dit i tid och sedan tillbaka till klassen. De kommer få en vaccination under detta läkarbesök.

Idag, fredag, har barnen börjat arbeta kring sina namn. Vi pratade lite om deras olika namn och sedan fick de försöka hitta sitt efternamn på små lappar som var uppsatta på tavlan. De fick sedan färglägga en brevlåda och skriva sitt efternamn. Därefter var det storröris i ljushallen!
Det fick med sig en läxa till nästa torsdag den 4/10 där de ska ta reda på mer om sina namn. De kommer såklart behöva hjälp av er föräldrar.

Påminner om APT-möte den 9/10 och vi stänger kl 15.45!

Ha en jätte härlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar