fredag 5 oktober 2012

Veckobrev!

Hej!

Veckorna bara flyger förbi.
På måndagar har vi valt att ha tid för lite uppsamlingsarbete med saker som några barn kan ha missat. Det kan handla om arbetsböcker, Bornholm eller något i det arbetsområde som vi arbetar med.  Den här måndagen kom alla barn ifatt i sina arbetsböcker och det gör det fortsatta arbetet mycket lättare. Barnen fick även berätta om sin helg på morgonsamlingen.
Vi har arbetat med bokstaven s. Både i arbetsboken och på stenciler.
Arbetet med Bornholm går bra och vi arbetar mest i halvklass. Denna vecka har barnen själva fått symbolisera ord i meningar för att tydligare se hur många ord just den meningen innehåller. De har även fått använda sig av "plockisar" för att bygga meningar samt händerna för att sätta samman två ord till ett och tvärtom.
I onsdags var det idrott igen och denna gång hade nästan alla med sig kläder, jätte bra! Vi provade en ny lek som heter "flaggan" eller "catch the flag" och det var mycket regler men det gick bra. På em hade vi vernissage då vi satte upp barnens arbeten med sina sommarbilder och lite annat som de skapat. Vikväggen står kvar om ni vill gå in och titta. Vi gjorde i ordning grönsaker och dipp så att det skulle bli lite festligare.
I torsdags pratade vi om läxan, Mitt namn. Det var jätte spännande och kul och barnen lyssnade verkligen på varandra. Det mest intressanta verkade vara vad namnen betydde. Vi hade vår utedag och var i kokosparken och lekte i regnet. Några frös om händerna, då är det nästan bara galonvantar eller tunna ullvantar som hjälper.
Idag skulle vi haft data och röris i halvklass. Men pga sjukdom så fick vi skjuta på data och gjorde Bornholm och röris istället.  Därefter var det barnråd då vi hade två representanter från klassen. Barnen har fått säga om de vill vara med och sedan har vi bestämt vilka två som får gå några gånger tills vi byter.
Det fick en läxa med sig hem idag som ska vara tillbaka på tisdag den 10/10. Den handlar om "min familj" som vi kommer att arbeta med under nästa vecka. Den ligger i plastfickor på barnens hylla. Vi har även lagt barnens sommarminnen där som de arbetat färdigt med. Ta gärna med dem hem också.

Påminner om APT på tisdag den 9/10 då vi stänger 15.45.

Trevlig helg!

Salina Jennifer och Peter

1 kommentar:

  1. Hej Salina!!!
    Vill bara kolla md dig vart jag hittar klasslistan med alla telenummer på????
    Sedan vore det bra på nästa klasslista att få med alla föräldrars namn oxå.
    Det känns lite konstigt att ringa till någon man inte känner och inte veta vad dom heter.
    Eftersom dom flesta är helt nya för oss.
    Mvh Pia Hammarbäck

    SvaraRadera