lördag 1 december 2012

Veckobrev!

Hej på er!

Veckan började mörk, kall och regnig men slutade med snö. Det känns härligt att vi får tända upp ljus och börja förbereda inför julen i helgen. Barnen har berättat att de redan börjat baka och dekorera lite och vi har pratat lite om julstämning under veckan. Vi såg en film om skyltsöndagen och paratade bla annat om nks skylfönster. Några hade sett det och andra inte. Vi har pratat om att det i helgen blir en ny månad, att de får börja öppna sin julkalender och att det är första advent.

Vi har arbetat med grundfärgerna. Vi inledde med att prata om vilka de var och hur man kan få fram andra färger med hjälp av dem. De fick därefter arbeta i grupper och blanda färger i vattenglas. De fick även varsitt papper med en stor fruktskål där de fick måla i alla färger.

Veckans bokstav var E och de är väldigt införstådda med hur vi arbetar kring bokstäver nu så arbetet flöt på väldigt bra.

På idrotten denna vecka fick de prova på stafetter. Det var lite svårt till en början men sedan gick det super bra och de hejade på varandra och hjälpte varandra.

Vi valde att inte gå för långt på vår utedag eftersom vädret varit så nyckfullt. Vi gick till indianstigen. De rullade snöbollar och gjorde snögubbar.

På fredagen kom folktandvården och hälsade på. De informerade och pratde om hur viktigt det är att sköta sina tänder. Därefter var det storröris i ljushallen.
De fick en läxa med sig hem som ska vara tillbaka på tisdag. Det handlar om att göra en önskelista.

Trevlig helg
Salina, Jennifer och Peter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar