fredag 7 december 2012

Veckobrev!

Hej på er!

Nu verkar vintern ha kommit på allvar och vi får väl hoppas att snön ligger kvar. Vi har fått lite julstämning i klassrummet med ljusstakar mm.

På samlingen i måndags så pratde vi om första advent och så fick vi vända sida på vår almanacka och prata om vår nya månad. Vi pratade om hur man kan räkna ner till jul. De flesta nämde såklart sin adventskalender. Vi har satt upp en gran på väggen i vårt samlingsrum och varje dag drar vår hjälpreda två julkulor. De är kort och namn på barnen. De får sätta upp sin kula på granen och dessutom får de en polkagris som de får lägga i sin väska och ta hem. Vi har sagt att ni föräldrar får vara med och bestämma när de får äta den eller om den ska hänga i granen eller nåt annat. Barnen tycker alla att det är väldigt spännande med detta nya inslag på samlingen.

Denna vecka har vi arbetat med kapitel 7 i Lyckostjärnan som innehöll mycket fantasi och handlade om ett inbillat monster. De fick rita ett monster bla. De fick även träna på att komma ihåg handlingen, vilka som hör ihop och vad som ska bort.

I tisdags var det trygghetsdag på skolan och vi hade bla en 9:e klass hos oss. De gjorde julpyssel tillsammans och fick fika i samband med det. Det var väldigt lyckat och på våra tv-skärmar går det att se lite kort från den dagen. På utedagen var vi på indianstigen och det var massor med snö och det byggdes mycket.

I veckan har vi även arbetat med bokstaven N och pratat om läxan som de fått klistra in i sin arbetsbok.
Vi haft röris och arbetat en del med Bornholm.

Idag gick brandlarmet på skolan och vi fick klä på oss och skynda oss ut. Lyckligtvis brann det inte men en brandsläckare hade utlösts i källaren och då bildades damm vilket brandvarnarna trodde var rök. Vi fick stå ute en stund och var precis på väg att gå in i idrottshallen för att värma oss när vi fick besked om att vi kunde gå tillbaka in till klassrummet.

Påminner om APT- möte tisdag 11 december, vi stänger 15.45!

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar