fredag 14 december 2012

Veckobrev!

Hej alla föräldrar i FA!

Tack för den fina uppslutningen på Lucia! Dessutom stor tack för de fina presenterna vi fick!
Jag såg tyvärr inte själva framträdandet och missade även de flesta av er föräldrar då jag var på mina barns Lucia. Men jag har fått höra hur bra det var! Ture har tränat mycket med våra barn och det gav resultat.
Det var härligt att komma till skolan och se alla fina tomtar, lucior mm. Även fast vi gick ut en stund på fm så bytte de om igen till lunchen!

Tyvärr har vi personal i FA gått om varandra under två veckor. Vi har varit hemma med sjuka barn och sjuka själva men vi har alla fall lyckats tajma så att vi inte varit borta samtidigt alla tre. Vi har haft mycket  bra vikarier här som barnen känt sedan tidigare eller hunnit lära känna.

Denna vecka har vi arbetat med bokstaven I. Vi har också börjat med materialet Stegvis. I detta arbetar vi med att barnen ska bli bättre på att förstå och komma överens med sig själva och andra, bättre på att förstå och lösa sociala problem och använda sociala färdigheter, samt att kunna hantera ilska.

Vi har som vanligt arbetat med Bornholm då de bla fått spela ljudbingo och lyssnat efter ljud. Vi har även börjat med att kartlägga barnen i Bornholm för att kunna göra anpassade grupper efter jul. Det är jätte viktigt att barnen får träna på sin nivå och vi genomför därför intrevjuer med ett barn i taget.

Idag fick barnen med sig en läxa hem då de ska skriva och berätta om sig själva. Vi behöver samma papper tillbaka då vi ska göra en kompisbok av detta.
Nästa tisdag ska vi städa lådor och göra lite fint på vår hemvist. Vi skulle bli glada om ni kunde skicka med ert barn en papperspåse så de kan ta hem teckningar mm.

Nästa fredag är det julavslutning och den börjar som vi i tidigare utskick skrivit 8.30 och vi vill då mysa själva med barnen. Ungefär från kl 10.00 är det fritids.

Trevlig helg!

Salina Jennifer och Peter



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar