fredag 11 januari 2013

Veckobrev!

Hej allihop och god fortsättning på det nya året!

Hoppas ni alla haft ett skönt jullov.
Barnen har fått rita och skriva om sitt jullov här i skolan och det var en hel del som fick plats på deras papper. Det ville verkligen visa och berätta om allt de gjort. Allt från vilka sjukdomar de haft till vilka resor de gjort eller vem som var tomte!

Det känns som att de vuxit under lovet. De har arbetat bra hela veckan, hjälpt varandra och haft koll på var saker och ting ska vara. Men man kan också känna att de har blivit klokare. Ibland behöver alla kunskaper få landa lite innan de kommer fram på riktigt.

Vi har arbetat med bokstaven M på olika sätt. Vi har arbetat med Bornholm och stegvis. I Bornholm så håller jag fortfarande på med kartläggningen för att få en tydligare bild av vad var och en behöver träna mer på och vad de redan kan.

På idrotten lekte vi skeppsbrott och det var full fart. Vi blev väldigt imponerade över deras sätt att plocka undan. De hade ett fantastiskt samarbete och ställde stora plintar, pallplintar, mattor mm prydligt och på rätt plats.

Vi har arbetat med ett nytt kapitel i arbetsboken. Det fick träna på att komma ihåg berättelsen och i vilken ordning allt hände. De har fått en läxa att ta med sig hem som går ut på att de ska återberätta historien för er föräldrar. Ett papper med förklaring medföjler boken. Viktigt att inte boken blir kvar hemma sedan. Läxan är till tisdag. 

På vår utedag var vi i kokosparken och lekte.

Idag så har vi presenterat målen för vårteminen för barnen och nästa vecka ska de få välja ett mål som de vill lära sig lite extra. De har även fått sortera bilder efter första ljudet,  haft röris och gjort mandalas.

Jag har fått förfrågan om receptet på skolans Gulaschsoppa. Katlin i köket blev jätte glad och berättade att det egentligen inte var något speciellt recept utan att hon bara blandar i allt och låte det koka ihop i ca 30 min. men nedan finns receptet:

Köttfärs (ca 100 gr/pers)
Potatis  ( 2-3 st skalade, tärnade/pers)
Tärnad lök (1/2 per pers)
Köttbuljong, vatten
Paprikapulver
Mald kummin
Svartpeppar, salt
Paprikastrimlor gul-röd-grön

Ha en jätte trevlig helg!

Salina Jennifer och Peter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar