fredag 15 februari 2013

Veckobrev!

Hej!

Nu är det ljust och härligt både tidig morgon och sen eftermiddag. Det känns underbart!

Veckan började med konflikthantering och stegvis samt mycket lek utomhus. Vi har börjat med ett nytt arbetsområde denna vecka. Tärningen. Barnen kan väldigt mycket om tärningen redan och vi känner att vi inte behöver lägga lika mycket tid på detta arbetsområde. Många vill fortsätta träna på klockan och det gör vi varje dag. Vi har pratat mycket om tärningen, gjort olika övningar, spelat mycket tärningsspel, tärningsbingo och dessutom tillverkat varsin tärning.

Det sista kapitlet i lyckostjärnan knöt ihop alla karaktärer som varit med. Vi pratade om de olika kapitlen och tittade på bilder som hörde ihop med respektive kapitel. Barnen mindes mycket väl och återberättade för varandra.

Vi har arbetat med bokstaven T och gjort mattemåla. På idrotten fick de prova plinthandboll. Det var till en början svårt då det var många spelare på plan. Vi delade upp i fickor pojkar och det fungerade mycket bättre.

Vi har fortsatt att titta på "vara vänner" filmer och knöt ihop detta med vår trygghetseftermiddag som var igår på alla hjärtans dag. Vi pratade om att vi i skolan även har en "Likabehandlingsplan" där det står vad man får och inte får göra mot varandra. Vi tog upp svåra ord som kränkning och förenklade det genom de filmer vi sett och allt vi gjort på konflikthanteringen. Barnen fick göra alla hjärtans dag kort på förmiddagen. På eftermiddagen var det pyssel med en 9:a. De gjorde vänskapsband och åt mellanmål tillsammans.

Trevlig helg!

Salina Jennifer och Peter


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar