fredag 22 februari 2013

Veckobrev!

Hej på er!

Denna vecka har vi arbetat med matteboken, då vi börjat med siffran 1. Barnen har även fått fortsätta med "hitta lika" och "bilda par". Vi har arbetat med bokstaven F och stegvis. Som handlade om omsorg, hur vi bryr oss om varandra i klassen.

Eftersom barnen har ett väldigt intresse för att lära sig klockan så har vi fortsatt träna på den. De har fått träna på sina egentillverkade klockor och vi har kommit till kvart i och kvart över. Men vi pratar dagligen om klockan vid våra sk fast tider som frukt, arbetspass, lunch mm.

Vi har fortsatt med konflikthantering och olika former av tärningsspel. I Lyckostjärnan så finns det olika övningar vi inte gjort i samband med de olika kapitlen och nu gör vi dem som är lite svåra tillsammans. Denna vecka handlade det om att följa instruktioner och hitta på en karta. Svårt att tänka höger och vänster utifrån en karta när det är svårt även annars.

På idrotten blev det lekar, spökboll och lite stafetter med balansmoment. Vi har sett en ny "vara vänner" film och hade en diskussion kring den. På vår utedag gick vi till kokosparken och lekte.
Idag har vi arbetat med ipads och konflikthantering, massage och en klippövning. Dessutom har det varit storröris i ljushallen.

Ska även nämna att vi vid jul fick en dokumentkamera som uppskattas av barnen. Den är bra att använda vid genomgångar men även vid högläsning i byggrummet då de får se alla bilder i boken på stora duken.

Veckan efter lovet så kommer vi att göra en utflykt till konserthuset med barnen. Det är torsdagen den 7/3. Barnen ska ha med sig matsäck som då ska innehålla lunch. 11.00 börjar Majas alfabet i konserthuset och vi ska äta vår matsäck innan detta. Vi önskar att barnen inte har med sig läsk. Men kan förstå om man vill ha en festis. Det viktigaste är dock att de i huvudsak har mat så att de håller sig mätta ända till mellanmålet. Det är ok om man tar med sig ett kex eller någon form av efterrätt men bara något litet (ej godis). Har de med sig frukt så kan vi ta den efter föreställningen eller när vi kommer tillbaka.

Då många fortfarande är borta veckan efter lovet så kommer våran språksatsning med arbete i mindre grupper att börja först måndag vecka 11. Men någon form av introduktion kommer de ändå få så att de vet vad som kommer hända framöver.

Hoppas ni får ett trevligt sportlov allihop!

Hälsningar
Salina Jennifer och Peter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar