fredag 15 mars 2013

Veckobrev!

Hej!

Denna vecka började vi med vår språksatsning. Vi har delat in barnen i tre grupper och de kommer att arbeta med olika saker varje vecka. Efter varje lektion utvärderar vi och ändrar till nästkommande vecka. Denna vecka var det en slags introduktion så att de ska veta vad det handlar om och hur arbetet är uppbyggt. Då kan de lättare arbeta självständigt inom de olika grupperna och på sin egen nivå framöver. Vi tyckte att arbetet gick bra. De hann även vara ute en hel del och arbeta med lite restuppgifter och konflikthantering i halvgrupper.

Veckan fortsatte med portfolioarbete då de fick rita och skriva vad de tycker är roligt på fritids och varför. Vi har fortsatt med matteboken och arbetat med siffran 3.
Arbetsområdet ABC fortsatte även denna vecka och dessutom har vi arbetat med bokstaven B. På idrotten spelade vi plinthandboll.

Det har varit en kall men solig vecka. Dessutom har det varit väldigt halt ute på rasterna och barnen har trillat en del. Pga detta valde vi att gå på promenad på vår utedag och höll oss på sandade gångvägar. Vi åt frukten när vi kom tillbaka och hann dessutom se ytterligare en "vara vänner" film. Barnen frågar efter fler hela tiden.

Idag har vi arbetat med datorerna och varit ute i halvklass. Med Marie har de arbetat vidare med känslor. Hur man ser ut när man är arg, hur det känns mm. De har även pratat om vad man tycker om och om man får tycka vad man vill. De får rita och redovisa för varandra vid dessa tillfällen.

Påminner om APT nästa vecka på torsdag den 21 mars! Vi stänger  15.45!

Trevlig helg!

Salina Jennifer Peter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar