torsdag 28 mars 2013

Veckobrev!

Hej!

Det varit en kort vecka men händelserik vecka.
Vi har gjort två bokstäver, U och G. Vi har arbetat i matteboken med siffran 5, storlek och vad som hör ihop. Vi har arbetat i halvklass med vad barnen tycker om att göra på idrotten-portfolio samt stegvis. Detta var en fortsättning på förra veckan.
I onsgdags så hade vi påskpyssel i våra faddergrupper. Det gick jätte bra och barnen pysslade på i nästan en timme.
Idag arbetade vi med språksatsningen. Det finns olika nivåer på böcker för de som läser men vi pratar mycket om att vi måste förstå vad vi läser så att vi inte går för fort fram. Grupp 1 läste olika böcker. Grupp två fick också läsa idag, vi läste samma bok gemensamt och arbetade med texten efteråt. Vi fortsatte med ljudning och bokstäver med den tredje gruppen och det gick jätte bra. Bra med dessa små grupper när alla får ta mycket plats.
Vi här även varit ute mycket under veckan i det strålande vädret!

Veckan efter påsklovet så kommer vi att arbeta med tema kroppen. Allt barnen gör kommer att visas upp på vårt vernissage som vi har den torsdagen den 25 april kl 15-17!
Barnen kommer främst att få arbeta i mindre grupper men även lite enskilt och i halvklass.
Vi kommer att arbeta med kroppsdelar, skelett, muskler, olika organ, sinnen, kost och hälsa, matspjälkning och meditation och yoga. Vi har faktiskt inte pratat så mycket med barnen om detta så ni får gärna berätta lite om det hemma.

Vi önskar er alla ett trevligt påsklov!

Salina Jennifer och Peter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar