fredag 22 mars 2013

Veckobrev!

Hej allihop!

I måndags fortsatte vi med språksatsningen. En grupp arbetatde med språkljuden med hjälp av kaplastavar och bildkort. Vi tog bort och la till ljud. De fick även själva räkna språkljuden och skriva bokstaven som hörde till ljudet. Den andra gruppen arbetade med alfabetet. De fick träna på att tillsammans lägga ut bokstaver i rätt ordning utan att prata med varandra. De fick också sätta in bildkort som börjarde eller slutade på en viss bokstav i alfabetet. Den tredje gruppen hade varsin bok som de fick läsa och därefter göra arbetsblad till. Detta syftar till läsförståelse. Alla gruppers arbete kommer att stegras och även anpassas så individuellt som möjligt. Barnen arbetar väldigt bra i dessa mindre grupper.
De lekte även ute och hade konflikthantering i halvklass.

Vi har arbetat med bokstaven Ö och H. I mattebokeni fortsatte vi med siffran 4 och därefter arbetade vi med storlek och vilka som hör ihop.

I samband med idrotten i onsdags så fick halva gruppen fundera på vad de tycker är roligast att gör på just på idrotten. Vi skrev ord och meningar och ritade. Sedan satte de in sina papper i sin portfolion. Övriga hade stegvis. På idrotten gjorde vi sedan några av deras favorit lekar. Bla "gammelgäddan" och "killerboll". Därefter stafetter av olika slag.

På utedagen var vi i kokosparken och lekte. Solen sken och de spelade fotboll, åkte kana i snön, gungade, klättrade och åkte rutschkana. I dag så påskpysslade vi. De använde sina madhavda glasburkar. Några hade med sig extra och vi hade några också så att alla fick varsin. De målade med glasfärg och klistrade på näbb, fötter och öron. Därefter hade vi storröris i ljushallen.

Trevlig helg!

Salina Jennifer och Peter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar