måndag 22 april 2013

Veckobrev!

Hej!

Förra vecka fortsatte vi med tema kroppen. De som missat lite förra veckan fick hoppa in i lite olika grupper för att få ta del av så mycket som möjligt. Det var några som inte arbetat med våra sinnen, meditation/yoga eller om ett organ i kroppen. På tisdagen arbetade vi i helklass med matsmältningen och gjorde överkroppar i papper med hjärta, matstrupe, magsäck och tarmar. Vi arbetade även med bokstaven J. Efter lunchrasten såg vi på film tillsammans med FB. Första delen av en cell-sam historia som handlar om hur vi blivit till, från cell till människa.
Vi har även arbetat med siffran 6 i matteboken och lekt mycket ute. På vår utedag tog vi en skön promenad i regnet. På fredagen vad det ipads och röris i halvklass.
Denna vecka börjar vi med arbetsområdet pengar. Barnen kommer bl.a. få leka affär, arbeta med pengar i matteboken och arbeta med pengar på olika stenciler. Vi ska prata om pengarnas olikavärde mm.

På fredag ska vi till Pantomim Teatern på S:t Eriksgatan. Därefter går vi till Vasaparken och leker och äter vår matsäck. Precis som vid vår utflykt till Konserthuset så vill vi att barnen har med sig riktig lunchmatsäck så att de blir ordenltligt mätta. Bara något litet till efterätt så som bulle, kaka eller frukt.

Hälsningar
Salina Jennifer och Peter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar