fredag 12 april 2013

Veckobrev!

Hej allihop!

Denna vecka har hela F-2 haft tema vecka. I förskoleklasserna har vi valt att arbeta med kroppen på olika sätt. Allt vi gjort under veckan kommer ni att få titta närmare på när vi har vår vernissage, torsdagen den 25 april kl 15-17.

Under veckan har barnen fått arbeta i smågrupper, halvklass och helklass. De har fått rita av sina kroppar och sätta ut kroppsdelar.  Ta redan på saker om olika organ, klippt och klistrat skelett och arbetat med sina sinnen. De har även fått prova meditation/yoga och haft mycket rörelse och utelek. Tillsammans har vi också gjort en stor kostcirkel. Vi har sett på olika filmer som handlar om kroppen som vi kopplat till de olika arbetsmomenten. Vi har bla sett film om kondition, vila, muskler, skelett och matsmältningen.
Idag fick barnen leka en dramaövning som handlade om blodomloppet. I takt med att hjärtat slog snabbare så fick barnen springa fortare och fortare och hämta popcorn som symboliserade blodkroppar.
Vi kommer att fortsätta med tema kroppen en bit in på nästa vecka för att alla i så stor utsträckning som möjligt ska få ta del av alla moment.


Trevlig helg!

Salina Jennifer Peter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar