fredag 17 januari 2014

Inför vecka 4

Hej!

Då har vi haft vårterminens första långa vecka, vilket syntes på många barn. Jag tror att de flesta kommer somna bra ikväll och jag hoppas de sover lite extra i morgon bitti ;)

Denna vecka har vi hunnit med både bokstaven Ä och T. Vi har även tittat på UR:s serie för barn som heter "Livet i Bokstavslandet". Många har sett den på teve innan. Det är en ny variant på "Fem myror är fler än fyra elefanter" kan man säga. Den blev snabbt väldigt populär i vår klass och önskas nu dagligen.

På idrotten var det Annikas tur att bestämma vad som skulle hända. Vi provade på en ny variant av "skepp, hav och land" och sedan blev det en ny bolllek som ni kan se på bilden. Det var väldigt uppskattat. Vi avslutade med att "koka spagetti" som avslappning.


I Bornholm har vi arbetat med flera saker. Vi fortsatte med första ljudet på ett ord. Sedan gick vi vidare till att ta bort det första ljudet. -"Om man har ordet "får" och tar bort ljudet f-f-f, vad har man då kvar för ord?" -"år", svarar barnen. Vi har också lagt till ett ljud som t ex att man har ordet "lyfta" och lägger till ljudet k-k-k, vad blir det för ord då? Ni får gärna träna lite extra hemma på det där med att lägga till eller ta bort ett ljud för det är lite svårt. Många barn vill istället byta ut ljudet till ett annat, får blir tår t ex, det är lättare eftersom de vet hur man rimmar.

Barnen har fått lära sig spela Kallaha och UNO. Det är bra att alla får samma regler på en gång så att de kan spela lite oftare, det är ett jättebra sätt att lära sig allt möjligt på.

Idag var det storröris i ljushallen. Det gick bra, barnen har redan tränat på den nya Röris-skivan.

I barnens ryggsäck ligger nu en läxa med instruktioner till er. Barnen får gärna skriva själva det de kan och resten behöver de få hjälp av er att skriva. Framför allt behöver de hjälp med att ta reda på en del saker. Ni kanske inte har svar på allt men då låter ni det bara vara. Läxan är till torsdag. En del barn var hemma idag och tar hem sin läxa på måndag istället.

På onsdag kommer jag och Johanna att vara på utbildning. Det är en utbildning som heter "Jämföra och mäta" och görs på NTA (Natur och teknik för alla). Barnen kommer att få arbeta med detta tema under vårterminen. Elin är vikarie för mig.

Välkomna på föräldrafikat med barn på torsdag 15.30-16.30!

Trevlig helg!       / fröken Lollo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar