fredag 10 januari 2014

God fortsättning på året!

Hej!

Vilken bra start på vårterminen vi har haft. Hela veckan har varit som att gå på små moln! Det verkar som om både elever och pedagoger har vilat upp sig ordentligt. Det är under vilan som de nya kunskaperna befästs och det har jag verkligen märkt av nu. Jag tänkte att vi skulle smygstarta verksamheten lite under dessa 3 dagar men eleverna har varit så vetgiriga att det inte går att göra annat än bara uppleva mer och mer tillsammans.

Barnens "redovisningar" av sin läshemuppgift var en riktig toppenstund tillsammans! Vi delade in klassen i 3 grupper och världens stoltaste barn fick berätta om sin bok och bild. När vi pratade efteråt så var det fler som var modiga och sa att det där var ju inte alls läskigt och att det hade känts lite oroligt innan. Men nu när de vet att ingen kommer att skratta åt en så går det ju bra även en annan och det var till och med roligt!

Bland det viktigaste den här veckan och närmsta tiden är att barnen lär känna Malin och Annika. Men även att Malin och Annika kommer in i vår verksamhet och känner av vårt arbetsklimat som fungerar så bra. Bäst att lära dem om alla rutiner och skolregler är ju barnen så det går på automatik. Det har fungerat väldigt bra för alla då de nya pedagogerna är lättlärda och redan nu har lärt barnen nya lekar som de leker vidare på när de kan! Malin och Annika har också gett beröm till vår klass som de tycker är mycket självgående, kan väldigt mycket och jobbar så bra. Jätteroligt att höra - eller hur?!

I början på november planterade vi 4 ekollon i klassrummet. Vi har ställt hypoteser för vad som kommer att hända och sedan dokumenterat när det har hänt något med ekollonet. Min snälla granne fick vakta dessa ekollon över jullovet och när jag hämtade dem igår blev jag något häpen över vad som hade hänt i burken på bara 2 veckor. Detta har barnen dokumenterat idag. Vi kom fram till att den där saken som såg ut som en svans förut måste ju vara en rot. Därefter användes ord som skott, stjälk, skydda och plantera i jord med mera. Vi har också tittat på bladen för att se vilken sort det är. Barnen har fått jämföra med de löv vi har i klassrummet och hör och häpna om det faktiskt liknar självaste eklöven, fast de är pyttesmå. Se bild nedan.

Nästa vecka jobbar vi med bland annat ny bokstav, problemlösning i matematik, Bornholm och målande. Vi kommer att ha idrott med ombyte på onsdag. Annika har axlat rollen att vara idrottsläraren.

På tisdag är det som sagt APT och skolan stänger klockan 15.45.

Ni har väl noterat FA:s föräldrafika med barn 15.30-16.30 torsdag 23/1?

Hoppas ni alla får en riktigt skön helg!

Hälsningar fröken Lollo





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar