fredag 24 januari 2014

Inför vecka 5

Hej!

Tack för det goda fikat ni hade anordnat så bra i torsdags! Det var trevligt att få en stund att bara vara tillsammans en stund.

I veckan som varit har barnen fått fortsätta att lära sig spel där det blir en hel del matematik. Min förhoppning är att barnen självmant kommer att välja dessa när det finns lite tid över på förmiddagarna men också när det är fritids. Vi pratar också om samarbete, dålig/ bra förlorare eller vinnare osv. Veckans spel heter "Lastbilsspelet" och handlar om att växla 10 enkuber till ett tiotal och får barnen fortsätta länge kan det bli att de samlar ihop 10 tiotal till ett hundratal.

I Bornholm har vi börjat med att hitta sista ljudet i ett ord. Vi har också tränat på att lyssna efter ett specifikt ljud, t ex "L-L-L", i ett ord. " Finns ljudet i detta ord?", "Hittar ni det i början, mitten eller slutet?".

Idag har jag hunnit testa några elever i både språkmedvetenhet och lite matematik. Detta kommer jag att fortsätta med cirka en månad när det tillfälle finns.

Barnen har också fått arbeta med både svenska och matte på Ipadsen idag.

Läxan som barnen gjorde om sitt förnamn har de fått presentera i mindre grupp för varandra. Idag har de tränat på sin namnteckning och sedan skrivit sitt finaste på ett papper som sitter i deras blåa portfoliopärm. På pappret har de också klistrat in en bild på sig själva. I årskurs 1-3 ska de använda samma papper och göra samma uppgift igen.

Nästa vecka har vi utedag som vanligt på måndag. Vi kommer också ha bokstaven Å, prata om djuren på vintern och dess spår. Det blir lite fördjupning av sagoberättande och delning av hela delar (halv, en av fyra delar, en av tre delar osv).

Torsdag 6/2 är det APT på skolan och fritids stänger 15.45.
Fredag 7/2 ska vi gå till Blackebergs bibliotek på förmiddagen.

Trevlig helg!    / Louise

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar