fredag 23 maj 2014

Inför vecka 22

Hej!

Skolavslutningen börjar närma sig. Vi rör oss mellan att lära oss nytt och göra klart arbete framöver. Det som vi har kvar handlar mest om NTA, Matteboken, siffror o vår blivande årstid - sommaren! Om vi hinner ska vi arbeta med kapitelboken Lyckostjärnan - barnens nya favorit!

I veckan som varit gjorde barnen en egen liten saga som vi lagt i ett fönster i hallen så ni kan titta i den tillsammans. De har också spelat ett tärningsspel som tagit upp likhet (=) och olikhet. Barnen spelade i par med 2 tärningar var. Deras uppgift var att se om summan på de bådas tärningar blev en likhet eller olikhet. Vi pratade också om matematiska begreppet antal och att ett plus-tecken innebär att man adderar. Vi försöker få in de korrekta matematiska begreppen redan nu. Se bild nedan. Ni får vrida på huvudet också för av någon anledning tycker bilden att den ska vara på sniskan, den går inte att rotera.



Nu är det värme och det är jättehärligt. Tänk på att barnen behöver skydda sig mot solen. En solhatt eller keps är bra att ha, likaså en tunn, långärmad tröja, ta gärna med solkräm. Barnen får gärna ha med sig en vattenflaska till skolan, låt den vara på hyllan i hallen så får barnen dricka extra före och efter arbetspass. En och annan vattenläcka har uppstått på andra elevers arbeten och det vill jag gärna undvika.

Måndag 9 juni har alla klasser utflyktsdag. Mer info kommer längre fram. Vi har ju en planerad picknick på kvällen tillsammans också, men jag kan inte ändra dag tyvärr. Frisk luft är bra får vi tänka! Kul kommer vi också ha :)

Solig, trevlig helg!

/ fröken Lollo


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar