onsdag 28 maj 2014

Inför vecka 23

Hej!

Det var en kort skolvecka! Vi hann med att göra klart alla NTA-uppdrag. Vi mätte i Blackebergsparken och i skolan med remsorna ni hjälpte barnen att göra hemma. Ojoj, vad långt de kan räkna nu när vi har mätt riktigt långa föremål!

Vi har jobbat mycket i matteboken tillsammans och även hunnit med ett till kapitel i Lyckostjärnan. Malin har varit sjuk och då har vi haft vikarien Pelle. Tyvärr var även Annika borta idag så idrotten uteblev. Istället gick vi till Indianstigen och gjorde ett "Tärningsuppdrag" så de fick röra på sig ändå. Barnen blev indelade i grupper. De slog en tärning och beroende på vad de fick skulle de hämta olika saker. Om de fick en:
1:a hämtade de en liten sten.
2:a hämtade de 2 pinnar lika långa som tummen.
3:a hämtade de 3 blad med olika former.
4:a hämtade de 4 tallbarr.
5:a hämtade de 5 granbarr.
6:a hämtade de 6 kottar.

Det var skojigt att se deras engagemang kring uppgiften och hur de kunde samarbeta. Fanny var vikarie för Annika.

Barnen har fått hem en läxa till er föräldrar idag :) Ett helt läsår har snart gått och barnen har blivit stora på många sätt. De har lärt sig många nya saker, fått nya kompisar, lärt sig nya lekar och mognat till sig. Ni ska i ett brev skriva till ert eget barn hur ni tycker att första skolåret varit. Hur ni tycker att just ert barn har utvecklats. Detta brev läser ni sedan tillsammans hemma. Senast torsdag 5/6 ska brevet vara tillbaka till skolan så vi kan sätta in det i deras portfolio.

Nästa vecka arbetar vi vidare i matteboken, tränar sånger, binder pärmar och samlar ihop alla våra saker som ska tas hem. Jag vill att alla barn ska ta med sig en papperskasse med sitt namn tydligt skriven på till måndag. På torsdag är det trygghetsdag på förmiddagen.

Jag passar på att påminna er om att det blir utflykt måndag 9/6. Vi tänkte åka till Aspuddsparken. Barnen behöver matsäck med sig. Precis som innan får den gärna innehålla en frukt, dricka, bra mat och sittunderlägg. Godis, snacks, fikabröd och läsk får stanna hemma.

Trevlig helg!
Hälsningar Lollo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar