fredag 13 februari 2015

Vecka 7

Hej!
Vi började den här veckan där den förra slutade. Vi fortsatte utforska samerna och barnen gjorde samiska pappersdockor, med färglagda kolter. Vi lyssnade också på en spännande saga på detta tema.

I matteboken går arbetet vidare i en rätt rask takt. Eleverna blir allt mer säkra på tiotal, ental, jämna och ojämna tal samt enkelt och dubbelt. 

Denna vecka jobbade vi bokstaven U/u. Det ritades ubåtar och åts av svensk närodlad gurka. Vi såg även en vintrig film om en snögubbe som kom till liv.
En snögubbe som inte kommit till liv ännu


Idag fredag gick vi igenom den ”hemliga kompisen”. Barnen fick gissa vem de trodde som det var och fick även ett handformat kort med komplimanger och ett specialgjort armband.
Hemliga kompis händer.

Vi har såklart pratat om utvecklingssamtalen som tar sin början nästa vecka. Nästan alla har bokat in en tid för veckorna 8 & 10. Det ska bli trevligt att få en liten pratstund med barn och förälder.

Hemuppgifter till nästa vecka är kapitel 16 i ”Den magiska kulan” och kapitel 3 i matteläxboken.

Tänk på att läxhjälpen i fortsättning är på tisdagar mellan klockan 15.45-16.30

På fritids denna vecka har vi gruppvis pysslat med saker till våra hemliga kompisar, alla har gjort ett varsitt armband och ett kort format efter ens händer. Idag under den sista lektionstimmen fick alla kortet och armbandet och man fick även gissa vem som hade varit ens hemliga kompis, detta var mycket spännande och alla blev glada över sina små presenter.
En ask full med handgjorda armband till alla hemliga kompisar


Vi har även denna veckan spelat pingis och lekt lekar inomhus.
Ståtligt byggnadsverk 

Idag, fredag, firar vi Alla hjärtans dag. Vi har en tipspromenad med hjärt- och vänskapstema och för att lyxa till vårt mellis har vi idag gräddat våfflor med sylt och grädde.

Nästa vecka kommer alla få chansen att baka semlor för att fira fettisdagen, detta kommer bli mycket roligt och mysigt.






Trevlig Helg önskar

Håkan, Lollo, Jennifer, Emmy, David och Roméo.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar