fredag 20 februari 2015

Vecka 8

Hej!
Denna vecka startade utvecklingssamtalen. Det har varit och kommer att bli givande samtal där fokus är på barnens utveckling. Trots en del förändringar på personalfronten är det många barn och föräldrar som är nöjda med skolgången. Att känna trygghet och att trivas är viktigast och själva grunden för att kunna ta till sig ny kunskap.

I matteboken har barnen börjat med kapitel 2. Där handlar det åter om geometriska former. Vi läste också det sista kapitlet i ”Mattedetektiverna”. I ”Mattedetektiverna” har det ställts flera matematiska problem där barnen varit delaktiga i lösningen.

Denna vecka jobbade vi bokstaven H/h och eleverna smakade mer än gärna på honung. Vi var förutsåg och såg på fredagen en film om björnen. Vi gick igenom skrivläxan tillsammans och tog tillvara de fina förslag på hur man kan bli sams igen.
Några av försoningsförslagen


På onsdagen var det åter en trygghetsdag på skolan.  Klassen fick samarbeta med årskurs 5 och skapade i par personligt utarbetade vimplar som nu hänger längs med räcket i ljushallen.

Den här veckan på fritids har bakning av semlor varit ett stort moment som alla har fått ta del av. Alla barn som velat har också fått chansen att vara med och blanda degen, samt bakat varsin liten bulle. Detta har de allra flesta tyckt om att göra, idag fredag ska de äta dem tillsammans med grädde och vaniljkräm/sylt.
Glädje vid utbakningen av semlorna


De tre senaste veckorna har vi på torsdagar haft inomhuslekar i ett klassrum, vilket varit väldigt uppskattat. Denna torsdag hann vi med tre lekar: Mördarleken, Namnleken och Levande Memory. De var alla uppskattade.
På Levande Memory gjorde man såhär: Alla delades upp två och två, och varje par skulle välja ett eget läte. Sedan fick ett par gå ut medan alla andra i klassrummet blandades. När paret som hade gått ut kom in igen var det deras uppgift att försöka få ihop paren. Det kunde de göra genom att när de rörde en person gjorde den sitt pars läte och på så vis kunde man hitta alla par.

En annan aktivitet som vi fortsätter att ha varje onsdag för de som vill är pingis.

Nästa vecka är det sportlov. Då är det fullspäckat med roliga aktiviteter. Det kommer bland annat vara gladiatorerna med superhjältar som tema, skridskoåkning, yoga och mycket mer. Alla föräldrar kommer att få information om allt som händer.

Ett skönt sportlov väntar klassen

Hemuppgifter är denna gång är till veckan efter sportlovet. Kapitel 17 i ”Den magiska kulan” och kapitel 4 i matteläxboken.

Ett trevligt och gnistrande sportlov önskar vi er alla

Håkan, Emmy, Jennifer, David och Roméo.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar