fredag 12 oktober 2012

Veckobrev!

Hej allihop!

Nu känns det verkligen som att hösten har infunnit sig och det har blivit betydligt kallare. Från att barnen alltid sagt att det är varm ute och vill ta av sig jackor så vill många nu ha mössa och vantar på.
I måndags fick de som vanligt berätta lite om sin helg. De fick arbeta i halvklasser med Bornholm och hade även mycket fri lek. Till nästa vecka så kommer vi att dela i halvklass men gå ut med en halva för att sedan byta. Det blir en bra arbetsro och de får samtidigt leka och springa av sig lite efter att inte ha träffats på några dagar.
På tisdagar kommer alltid Ture över från FB när vi har en timmes planering. Han har haft musik med FB på måndagar och ville nu gärna ha musik med FA på tisdagar. Det hade fungerat jätte bra och de har börjat hitta på lite sånger. Men fråga gärna barnen, kanske de sjunger nåt för er.
På tisdagar arbetar vi även alltid i arbetsböckerna.
I onsdagas pratade vi om olika familjekonstellationer och de fick sedan rita sin familj. Detta var en fortsättning på läxan. På idrotten den dagen fick de använda redskap som de längtat efter en hel del. De fick prova att hänga i ringar, göra kullerbyttor, stå handstående, koppa på satsbräda och gå balansgång.
I torsdags fick de ha drama med Jennifer innan vi gick till Kinaparken. De byggde kojor, spelade fotboll, gungade mm. tiden gick alldeles för fort.
Idag har vi haft målardag tillsammans med FB och det var roligt. De fanns fyra stationer man kunde gå till och barnen hade varsin biljett där de fick ett klistermärke för vare avklarat moment. De fick blåsa med sugrör, rulla kula, göra äppel tryck och måla med socker.

Trevlig helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar