fredag 26 oktober 2012

Veckobrev!

Hej på er!

I måndags fick barnen berätta om sin helg och sedan arbeta i halvklass med Bornholm samt vara ute. Det fungerade bra förra veckan och även denna.

I tisdags var det dags för musik med Ture igen och de fick träna lite på Björn Afzelius "sång till friheten" inför FN-dagen. De fick sedan fortsätta göra mandalas. Därefter arbetade de i lyckostjärnan med ett nytt kapitel.

Onsdagens tema var såklart FN-dagen! De fick se en film som handlade om barnkonventionen som vi sedan diskuterade. Därefter läste vi upp alla fina och tänkvärda läxor vi fått! Tusen tack för ert fina engagemang! De fick sedan klistra dess på hårt papper och sedan klippa ut. Ni kan beskåda dem på förnstrena i vårt klasssrum!
Därefter var det dags för faddergrupps indelning. De fick vara i olika klassrum och arbeta med att göra ännu en fredsduva men på ett annorlunda vis. Dessa hänger i båda hallarna.

På torsdagen gick vi direkt ut efter samlingen och gick till Kinaparken där det byggdes kojor, spelades kula och fotboll, lektes lekar, gungades m.m. Det var en härlig dag men kallt.
När vi kom tillbaka från Kinaparken fick de se en ny film i "vara vänner" serien som denna gång handlade om - att vara utfryst. De satt som små ljus och det blev en bra diskussion även denna gång.
Efter rasten fick de arbeta i sina arbetsböcker.

Idag har vi haft halloweenpyssel på morgonen. De fick göra skelett som nu hänger i klassrummet.
Därefter var det dags för storröris i ljushallen med alla klasser i F-2 och arbete i arbetsboken.
Efter lunchen fick de se en bok film tillsammans med FB.
Vi har haft en trevlig vecka tillsammans!

Några saker vill vi som arbetar med barnen att ni föräldrar tänker på:
Det är många barn som har jätte bra kläder och mycket olika varianter att välja mellan. Men tyvärr några barn som helt saknar överdragskläder, galonkläder, mössa m.m. . Det tog oss jätte lång tid att komma ut i torsdags för att vi försöter hitta lånekläder till alla som saknade. Men ändå så frös några. Snälla tänk på att barnen är ute mycket och på torsdagar blir det väldigt länge. Lämna hellre för mycket kläder så de kan välja och ta av sig om de blir varma.

Nästa vecka är det höstlov och några går på fritids, några åker bort m.m. Oavsett vill vi önska er ett trevligt höstlov!

Hälsningar
Salina Jennifer Peter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar