fredag 19 oktober 2012

Veckobrev!

Vi började denna vecka med att barnen fick vara ute mycket. Det fungerade väldigt bra och de märks att de behöver springa av sig lite och framför allt umgås och leka lite extra efter helgen. Det kommer varandra närmare och saknar varandra också. Vi valde att vara ute i halvklass och resten var inne och arbetade med Bornholm, sedan bytte vi. Det blev bra även för de som var inne och de fick även en stund till fri lek i lite lugnare miljö än vanligt. Vi kommer fortsätta arbeta på detta sätt på måndagar framöver.

I tisdags var det dax för musik med Ture igen som tycks uppskattas av barnen. Han introducerade även Mandalas för barnen. Några har säkert arbetat med det förut. Ture spelade rofylld och lugnande musik medan barnen fyllde i en Mandala var. Meningen är att barnen ska få dra sig undan, samla sina tankar, koppla av och koncentrera sig på en sak. Det ska inte bli in fylleri övning utan vi kommer dela ut dessa vid tillfälle trots att många redan samma dag vill fylla i fler.

I onsdags tittade vi på en film som ingår i en serie som heter"vara vänner". Den berör mycket om hur man behandlar varandra, känslor mm. Det blev en fin diskussion efter filmen. Därefter hade vi idrott då de fick leka "flaggan" som de gjort en gång tidigare. De var duktiga och kom ihåg de flesta reglerna.

Igår på vår utedag så var vi i Björklundshage tillsammans med FB. Vi hade tur som klarade oss från regn men det var mycket lera och pölar. Barnen lekte väldigt bra tillsammans och alla var vrålhungriga när vi kom tillbaka för att äta luch. Det var taco buffé på meny vilket uppskattades mycket av barnen och de åt massor!

Idag har de fått prova datorerna på skolan för första gången. De arbetade i halvklass och undertiden hade övriga röris. De fick starta datorn, logga in, logga ut och stänga av. De har med sig en lapp hem med sina användranamn  ifall de vill träna på att använda tangenterna och hitta rätt bokstav och siffra. Vecka 45 dvs efter höstlovet får de fortsätta med datorerna.
Idag fick de även göra hand- och fotavtryck samt mäta sin längd. Detta ska barnen få sätta in i sin portfolio.

De har fått en läxa med sig hem idag som har anknytning till FN-dagen nästa onsdag. Den ska lämnas in på tisdag den 23/10 och det är faktiskt ni föräldrar som ska göra läxan och berätta för era barn hur ni tänker. Det är alltså ni som skriver i den vita fredsduvan vad ni kan göra för att göra världen vänligare. Barnen kommer sedan att arbeta med fredstema hela onsdagen b.l.a i faddergrupper om tre barn i varje grupp. En från FA, en från 2B och en från 1B.

Nästa onsdag är det ingen idrott då det är FN-dagen!

Ha en jätte trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar