fredag 14 mars 2014

Inför vecka 12

Hej!

Då har vi till slut varit på biblioteket tillsammans. Det var glada och förväntansfulla barn som gick dit. Vi fick lära oss att hitta på biblioteket och bibliotekarien visade vad man skulle leta efter i boken de fick. På hemvägen gick alla nöjda med varsin påse där det bland annat ligger en blankett för att ni hemma ska kunna fylla i denna och gå till biblioteket så barnen kan få ett eget bibliotekskort.

På NTA denna vecka har barnen ritat av varandras kroppskonturer och sedan ritat klart sig själva och klippt ut. Nästa vecka hoppas vi att alla blir klara så vi kan sätta upp dem. Vi har också mätt varandra med hjälp av räknerullar och satt upp räknerullelängderna i storleksordning i en 4-grupp. Vissa upptäckte då att det i storleksordningen inte stämde med verkligheten, så det fick vi samtala om och kanske göra om till och med.


På idrotten fick barnen träna med basketbollar för första gången. De fick passa varandra med och utan studs och sedan skulle de göra poäng. Det går inte att sänka våra basketkorgar i idrottssalen så vi använde istället upp och nedvända innebandymål.

Nästa vecka fortsätter vi att arbeta med mönster - den upprepande delen. Vi ska se hur vi kan få in mönster i en tabell!

På måndag kommer vi att ha utedag som vi brukar ha. Vi hittar nog något att jämföra och mäta vart vi än går.

På onsdag är skolan stängd, då är det pedagogernas tur att få lära sig lite extra.

I veckan har det varit ganska många som blivit kräksjuka i båda förkoleklasserna så ni vet.

Trevlig helg!        Hälsningar fröken Lollo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar